Förbättra ditt CV med extra meriter

Är du villig till att göra allt som krävs för att få ditt drömjobb? Då har du ett par enkla ideér här som kan hjälpa dig ett par steg närmare. Om det är inom en specifik bransch du drömmer om att jobba så ska du komma ihåg att försöka få alla extra meriter att smälta i din bransch på ett eller annat sätt. Var kreativ!

 1. Börja engagera dig ideelt
  Det behöver inte vara så att du åker till afrika och hjälper dem bygga vattenledningar i tre månader. Det kan vara något mycket mindre som är precis lika värdefullt ändå. Du kan för exempel börja engagera dig inom röda korset, greenpeace, rädda barnen eller som en jourhavande kompis genom BRIS.
  Det här kommer vara ett litet guldkorn i ditt CV och du kommer dessutom känna dig själv som en mycket bättre person när du vet att du har gjort vad du kan för att hjälpa människor som har det svårt.

 2. Res utomlands själv en stund
  Du kommer lära känna dig själv på ett helt annat sätt än om du reste med en kompis. Du kommer att lära dig ta kontakt med nya människor och även att förbättra dina språkkunskaper. Var noga med hur du lägger fram det i CVt för att få det att låta så bra som möjligt.

 3. Bli mentor
  Har du lång erfarenhet eller ingående kompetens om område, varför inte då dela med sig till den kommande generationen. Då behöver heller inte vara någon professor för att bli mentor. Du skulle kunna hjälpa utländska studenter med svenska eller gymnasieelever med läxorna. Det här kommer visa att du har goda sociala förmågor och ledaregenskaper. Helt klart ett stort plus i ditt CV.

 4. Starta eget
  Finns det något bättre sätt att visa att man är hängiven sina drömmar och inte rädd för att jobba hårt. Starta ett eget företagen inom något som intresserar eller något som har stor relevans till ditt framtida jobb. Det kommer garanterat stå ut i ditt CV. Dessutom finns ju chansen att du börjar dra in stora pengar och kanske kommer att satsa helhjärtat på ditt egna företag istället.

 5. Läs extrakurser
  Det visar att du verkligen vill lära dig, något som alla arbetsgivare uppskattar väldigt mycket. Du kommer garanterat klättra många platser i ansökningsprocessen om du har flera relevanta extrakurser som ger dig större kunskap.
  Om du väljer att läsa på distans i halvfart så är det heller knappast några problem att kombinera de extra studierna med jobb.