Detta ska du ha med i ditt CV 1. Person- och kontaktuppgifter
  Det inkluderar namn, adress, telefonnummer, mailadress och eventuellt födelsedatum.

 2. Personliga egenskaper
  Vilka är dina personliga egenskaper och på vilka sätt kan de bidra till att du gör ett bättre jobb. Här gäller det att tänka på vad som gör dig unik och som gör att du passar så bra för jobbet som du söker. Det är ingen idé att försöka med klyschor som att du tycker om att jobba hårt och att du ser stress som någonting positivt.

 3. Arbetslivserfarenhet
  Här skriver vilken befattning du har haft, vem som var din tidigare arbetsgivare och under vilken period som du jobbade där. En kort beskrivning av dina arbetsuppgifter. Desto mer relevant desto mer kan du skriva. Om du gjort något för att förbättra eller effektivisera på din tidigare arbetsplats så ska du trycka på det.

 4. Dina ambitioner och framtidsplaner
  Berätta kort om dina långsiktiga mål i arbetslivet, hur du skulle vilja utvecklas och vilka kunskaper du önskar erhålla i framtiden.

 5. Utbildning
  Ange utbildningens namn, inriktning, skola och vilket år du studerade.

 6. Referenser
  Den här rubriken är endast med för att göra dig uppmärksam på att du faktiskt inte behöver lämna referenser. Skriv istället att "referenser lämnas på begäran" så räcker det gott och väl.


  Förutom dessa 6 punkterna så behöver du bara tänka på hålla det kort, informativt och relevant. Då kommer det inte att problem med att landa en intervju direkt.

  När vi säger kort så menar vi max 2 sidor, helst bara 1.
  Informativt menar vi med att du inte ska förutsätta att personen som läser ditt CV förstår vad t.ex. alla kurser betyder, så var tydlig.
  Med relevant så menar vi självklart att du ska visa fram dina kunskaper och erfarenheter som i första hand är relevanta för den ställningen som du söker.