5 sätt att få ditt CV att sticka ut lite extra


Tänk dig ett riktigt eftertraktat jobb med 400+ sökande. Då är det inte många sekunder som den ansvarige kommer att ägna till varje CV. Därför kan det ibland vara bra att sticka ut lite extra, så att ditt CV verkligen blir uppmärksammat.Ett varningens ord dock. Dessa tekniker lämpar sig inte för alla typer av jobb. Det kanske fungerar lite bättre att lämna in ett cv som är utskrivet på ett rosafärgat papper för en konditor eller en förskolelärare än vad det skulle göra för t.ex. en jurist eller en fondanalytiker.

 1. Använd en annan pappersstorlek än det vanliga A4 pappret
  Tänk dig själv om du var en rekryterare och skulle lägga alla CVn som du har på skrivbordet i en stapel. Du har ett papper som är större än alla andra. Vad skulle du göra?
  Naturligtvis blir du lite extra nyfiken då. Förstår du nu hur enkelt det faktiskt är att få sitt CV att stå ut lite mer än alla andra.

 2. Använd en annan färg på pappret
  Vitt eller cremefärgat. Där har du färgen på 99,9% av alla CVn som rekryterarna tar in.
  Du behöver inte vara helt vild och välja ett chockrosa papper heller. Det är ju faktiskt ett seriöst jobb du söker och inte någon plojgrej, men något utöver det vanliga så personen som har hand ansökningarna uppmärksammar att ditt CV står ut.

 3. Skicka med en gåva
  Varför inte? Skicka ett blomsterbud med en stor bukett och ditt CV. En chockladask är ju heller aldrig fel att få. Eller varför inte en pizzaleverans, en capricciosa och ditt CV.
  En sak är säker, rekryteraren lär ju aldrig glömma din ansökan i alla fall.

 4. Skaffa en kontakt på insidan
  Om du vet vilket företag du vill jobba på så kan du försöka bli vän med någon som redan jobbar där, allra helst på samma avdelning. Du kan börja med att höra runt bland alla du känner om dem har någon vän som jobbar på företaget och sedan försöka nässla dig in på så vis. Facebook är ju annars ett bra sätt att ta kontakt och även lista ut vilka intressen personerna kan tänkas ha.

 5. Leverera din ansökan personligen
  Knappast något lika udda som föregående förslag, men ack så effektivt. Chefen får en chans att möta dig och får ett ansikte och intryck som han kan koppla till en ansökan, men även du får en chans att möta din eventuellt framtida arbetsgivare. Det här tipset är väldigt bra om du söker någon typ serviceyrke.