Så skickar du in ditt CV

Hur ska man skicka ansökan – post, fax, mail eller personligt
Först och främst så ska du kolla efter om det står i annonsen hur dem önskar att man skickar ansökan. De flesta rekryterare brukar nämligen önska att skickar det via mail till dem. Men det kan finnas många fördelar med att leverera sin jobbansökan på ett annat sätt.Post
Har du tänkt tanken att man faktiskt kan skicka sitt CV med ett vanligt brev? Jag är ganska säker på att det inte tillhör en av den vanligaste metoderna.
Så genom att använda posten finns det en ganska stor chans att ditt CV kommer att sticka ut. Då kommer rekryteraren säkerligen ge det lite extra uppmärksamhet.
Det som däremot kan vara negativt med att skicka brev är att det lätt kan försvinna från deras skrivbord. Det kan råka bli slängt eller försvinna i någon brevhög, det är också otympligt, jämfört med mail, om personen önskar att vidarebefordra det.

Fax
Föredelen är precis som med vanlig post att du kanske sticker ut lite extra. Men i tillägg så behöver du inte vänta på att det ska komma fram, utan det blir levererat ögonbllickligen.
Nackdelarna är lika som med posten. Sen är det ju inte så många som har en egen fax hemma heller, så detta kanske inte är något alternativ för de flesta.

Mail
Som tidigare nämnt så önskar de flesta rekryterare att man mailar sitt CV till dem. Det är för att det är mycket enklare att hålla koll på och lättare om man vill vidarebefordra ansökan.
Också det absolut vanligaste sättet som folk använder när dem söker jobb.

Personligt
Att leverera sin ansökan personligen är ett väldigt bra sätt att få träffa sin potentiellt framtida arbetsgivare och ge dem ett första intryck av dig själv.
Du kommer garanterat stå ut i rekryteringsprocessen eftersom arbetsgivaren har fått ett ansikte och ett intryck som han kan relatera till CVt.
I de branscher där ett personligt inlämnande av CVt är att föredra är inom restaurang, butiksjobb och försäljning. I de flesta serviceyrken är helt klart positivt om du kommer in med din ansökan personligen.